Ücretsiz temalar ile neler yapılabilir?

E-Ticaret Siteleri

Blog Siteleri

Kurumsal Web Siteler

Görsel Paylaşım Siteleri

Forum Siteleri

Emlak Siteleri

Yemek Siteleri

Sosyal Medya Siteleri

Velhasıl hayal edebileceğiniz bir çok siteyi yapabilirsiniz. Hiçbir şekilde ücret ödemeden.

Peki neden böyle?

WordPress temalar var biliyorsunuz. Ve bu temalarla birlikte milyonlarca eklenti var. Ücretli temaların sunduğu onlarca özelliği, ücretsiz eklentiler aracılığıyla elde edebiliyorsunuz.

Yani doğru tema ile doğru eklentileri kullanmayı öğrenirseniz eğer. Hemen hemen her türlü siteyi yapabilirsiniz.

Fakat ücretli eklenti kullanan ve ücretli tema kullanarak yapılan sitelerden birkaç farka sahip olur siteniz.

Worpress Ücretsiz Temalar

Mesela bir Sosyal Medya Sitesi yapacaksınız:

Adamın biri ücretli bir tema ve ücretli eklentiler kullanarak yapmış, Sosyal Medya Sitesini. Siz ise ücret ödemeden yapmak istiyorsunuz. Aranızdaki fark ne olur biliyor musunuz?
Diğer adamın Sosyal Medya Sitesinde mesajlar anlık olarak gönderilirken, sizin sosyal medya sitenizde mesajların görünmesi için sayfayı yenilemek gerekebilir. Ya da sizin Sosyal Medya Sitenize mesajlar 3 saniye daha geç iletilir. Gerçi doğru eklentileri kullanırsanız bu sorunun önüne geçmekte mümkündür. Ama doğru eklentilerden kastım olan eklentileri bulmak çok zordur. Bazen onlarca eklentiyi sitenize kurup tek tek test ederek, ihtiyacınız olan eklentiyi bulmanız gerekebilir.

Kısacası şu aslında: Yeni başlayan insanlar için ücretsiz temalar kullanmak çok mantıklı. Siteniz büyüdü, kullanıcılarınız arttı. Her şey güzel gidiyor dediğiniz yerde. İşlerinizi biraz daha kolaylaştırmak amaçlı ya da çok fazla eklenti kullanımından kaçınmak amaçlı ücretli bir temaya geçebilirsiniz. Unutmayın ne kadar çok eklenti kurarsanız SİTENİZ O ÖLÇÜDE YAVAŞLAYACAKTIR.

Üstelik şunu da ekleyeyim. Bir site kurdunuz, yazılarınızı yüklediniz binlerce kullanıcıya sahipsiniz vs. vs. ama temanızı değiştirmek istiyorsunuz. Yani sitenizin tüm düzenini değiştireceksiniz. Merak etmeyin arkadaşlar. Kullanıcılarınız kaybolmuyor, ya da daha önce yüklediğiniz görselleriniz, yazılarınız silinmiyor. Siz yalnızca yeni temanızı kuruyorsunuz. Ve daha önceden paylaşılan her şey yeni sitenizde görüntülenmeye devam ediyor.

Son olarak bu konuya bir ek de daha bulunayım: Hosting şirketleri Sitelerimizin haftalık veya aylık olarak yedeklerini alır. Bu yedekler şu işe yarar. Mesela bugün sitenize yüzlerce yazı eklediniz. Ve yarın sitenizde ciddi bir arıza oluştu. Hemen hosting şirketine giriyorsunuz. Hosting şirketinin veya kendinizin aldığı yedeğe tıklıyorsunuz. Ve kritik hata oluşmadan bir önceki güne geri dönüyorsunuz.

Yani, Sitenizi herhangi bir arıza yaşanmamış zamana döndürebiliyorsunuz. Yedekleriniz Hosting tarafından alınmıyorsa Manuel olarak almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Bu kısımla ilgili bir dipnot: Bazen hosting şirketleri sitelerin yedeğini almayabiliyor. Kesinlikle yedeklerinizi almalısınız.

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak site yedeğinin nasıl alınacağına bakınız.

Site yedeği nasıl alınır?

Site yedeği nasıl alınır?

Şimdi asıl konumuza geri dönelim. Her türlü site yapılabilir demiştik.

E-Ticaret sitesi yapacağınızı varsayalım. Çok güzel bir E-Ticaret sitesi yapmanız mümkün.

Hayal edebileceğiniz bir çok Blog sitesini, Kurumsal Siteleri, hatta ve hatta yazının başında belirttiğimiz gibi Sosyal Medya Paylaşım Platformu tarzında siteleri bile yapabilirsiniz.

Peki tekrar aynı kısma dönecek olursak: Ücretli sürüm ile ücretsiz sürüm arasındaki farklar nedir.

Örnekler:

a- Siteniz bir tık daha yavaş olabilir. 

Bunun nedeni birazda Temanın ücretli olarak sunduğu özellikleri, ücretsiz olarak elde etmek için ekstra eklentiler kullanmak zorunda kalmanızdan kaynaklanabilir. Sitenizin hız optimizasyonunu doğru bir şekilde yaparsanız ve doğru temayı da kullanmışsanız. Bu sizin için bir sorun olmayacaktır.

b-Sitenin herhangi bir yerinde kullandığınız temanın ismi yazabilir.

Bundan birkaç yıl öncesinde hemen hemen tüm tema sahipleri, temalarının bir köşesine ismini kesinlikle ekliyordu. Ama artık eskisi gibi değil merak etmeyin. %100 özelleştirilebilen temalarda var artık. Yani sitenizde kimsenin reklamını yapmak zorunda kalmazsınız. Tabi eğer doğru temayı kullanıyorsanız.

Son olarak şöyle de bir bilgi ekleyelim. Ücretsiz temalardan birini kullanacaksınız diyelim. Hayal ettiğiniz görünümün, kullandığınız temanın içinde olmadığını varsayalım. İşte burada da devreye ÜCRETSİZ SAYFA OLUŞTURUCULAR girecek. Mesela Elementor Eklentisi

Wordpress Web Site Tasarımı

Elementor Eklentisi İle Neler Yapılabilir?

Bu eklenti site yapımı için, siteye görsel güzellikler katmak için ya da ekstra özellikler ekleyebilmek için kullanılmaktadır.

Bu eklentinin de ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunmakla birlikte, bu eklentinin ücretsiz sürümünü kullanarak, olağanüstü görselliğe sahip siteler oluşturabilirsiniz.

Tema ve eklenti arasındaki farkı daha net anlayabilmek adına şu yazımıza göz atabilirsiniz:

Tema Nedir? Eklenti Nedir? Bu ikisinin arasındaki fark nedir.

%15 İNDİRİM
Yıl sonuna özel

    Formu doldurun ve yıl sonuna özel kampanyamızdan yararlanmak için size en uygun teklifi alın
    Ücretsiz Danışmanlık Alın

      Bilgilerinizi bırakın sizi arayalım. İhtiyaçlarınızı belirleyip sizin için bir yol haritası oluşturalım...
      Yıl sonuna özel
      %15 İNDİRİM
      Formu doldurun ve yıl sonuna özel kampanyamızdan yararlanmak için size en uygun teklifi alın