Çok yüksek ücretler alıp daha az site yapmaktansa, çok fazla site yapıp sürümden kazanma taraftarıyız. Bu düşünce bize para kazandırırken, müşterilerimizi de kara geçiriyor. Böylelikle hem biz hem de müşterilerimiz kazanıyor…
Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in paylaştığı verilere göre:
Önümüzdeki 5 yıl içerisinde, hali hazırdaki işletmelerin %65 kepenk kapatmak zorunda kalacak. Ve sonrasında ki 5 yıl içerisinde de işlerini E-Ticaret sektörüne taşımama konusunda inat edenlerin %25’lik kısmı kepenk kapatmak zorunda kalacak…
Hemen hemen tüm işlerimizi, Online olarak halletmekte olduğumuzun farkındasınızdır. Artık alışverişlerimizi dahil Online siteler aracığıyla yapmaktayız. Bundan bir kaç yıl çok daha büyük bir kesim Alışverişlerini internetten yapacaktır. Ve bu da ilk olarak küçük işletmelerin yavaş yavaş kepenk kapatacağı anlamına gelir.
Velhasıl, işinizi bir an önce Online ortama taşımalısınız. Hem halihazırdaki işletmenizin devamı için hem de Online sektörde ki yerinizi alabilmeniz için…
Blog yazılarında ki en önemli şey SEO(Arama Motoru Optimizasyonu) uyumluluklarıdır. Eğer SEO hakkında araştırmalar yapıp, yazacağınız yazıları SEO uyumlu yazmayı başarırsanız bir kaç ay içerisinde 10 binlerce lira kazanmanız mümkündür.
Ve şunu da ekleyelim, şu an var olan onlarca Blog sitesi yöneticisi SEO uyumlu yazılar yazmayı bilmiyor. Yani SEO uyumlu yazılar yazmayı öğrenirseniz, aylar içerisinde sizi rakip olarak görmeyecek sitelerin dahi önlerine geçmeniz mümkün olacaktır.
WordPress sizlere benzersiz web siteleri tasarlamak için kullandığımız en favori araçlardan birisidir. WordPress platformunun sadeliği ve çekici bir arayüzü sayesinde, tüm kullanıcıların web sitesini bağımsız olarak yeni içeriklerle sorunsuz bir şekilde güncellemelerini sağlamıştır.
WordPress ile Blog Sitelerinden tutun, E-Ticaret sitelerine; E-Ticaret sitelerinden tutun, Sosyal Medya Tarzı Web sitelerine kadar her türlü Web siteyi yapabilirsiniz.
WordPress ile Web Site yapımını öğrenmek çok da zor değildir. Tabi Blog sitelerini kurmak ayrı olay E-Ticaret sitelerini kurmak ayrı olay. Ama yine de bir kaç haftalık bir emek sonrasında bir çok Web Sitenin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.
Fakat, Web Site yapımı yalnızca WordPress’den ibaret değildir. Ayrıca Hosting’ler hakkında da bir çok şeyin öğrenilmesi gerekmektedir.
WordPress ile yapılan siteler, olağan üstü derece de güvenli olabilir. Tabi bu sitenizi kime yaptırdığınıza da bağlıdır. Yani aslında doğru kişiyle çalıştığınız müddetçe WordPress güvenilirdir.
Öncelikle bir Hosting (Barındırıcı) alınmalıdır. Hosting, Google’da görüntülenebilmenizi sağlamaktadır. Dosyalarınızın vs. depolandığı yerdir.
Sonrasında alan adı almanız gerekmektedir. Mesela: “hayalindekisite.com” gibi…
Hostinglerin fiyatları 50 TL’den başlayıp 10 binlerce liraya kadar gitmektedir.
Alan adları da 50 TL’den başlayıp 10 binlerce liraya kadar gitmektedir.
Yeni Başlayanlar için: 100 TL’lik bir alan adı fazlasıyla idealdir.
Alan Adı fiyatı da muhtemelen 100 TL civarında olacaktır.
Doğru bir eğitimle 1 ay içerisinde Profesyonelliğe ulaşmak mümkündür.
Fakat, “Doğru Bir Eğitimle” buranın altını çiziyorum özellikle.
Kaynaklardan yararlanır, Profesyonellerden eğitim alırsanız ve emek verirseniz 1 ay içerisinde Profesyonelliğe ulaşabilirsiniz.
Kendi halinizde kafanıza göre öğrenmeye çalışırsanız, 1 Yıl da sürse öğrenmeniz çok zor olacaktır.
Google Chrome Mağazasına gidin ve “Theme Dedector” yazın. Karşınıza çıkan her hangi bir Chrome aracını tarayıcınıza kurun.
Eğer bir site WordPress ile yapılmışsa, WordPress ile yapılmış olan bir sitenin içerisinde aracı çalıştırdıktan sonra o sitenin Hangi Tema ile yapıldığını hatta hangi eklentileri kullandığını bile görebilirsiniz.
WordPress’de web siteler, temalar aracılığıyla yapılır. WordPress.org adresinde binlerce ücretsiz tema bulunmaktadır. Bu temalar, size hazır şablonlar sunar. Bu şablonlar sayesinde herhangi bir siteyi yapmak bazen dakikalar bile sürebilir.
WordPress’de ki hazır şablonlarda kodlama ile oluşturulurlar zaten. Şöyle düşünün kodlama bilen insanlar, kod bilgilerini hazır şablonlar haline getirmişler ve Web Site işlerini kolaylaştırmak için bilgilerini Şablonlar halinde satıyorlar.
Bana kalırsa WordPress candır. Çünkü herhangi bir sorunla karşı karşıya gelirseniz, sorunun kaynağını bulmanız çok daha kolay olacaktır.
SEO (Search Engine Optimization) Arama Motoru Optimizasyonu
Web sitenizin daha üst sıralarda yer alması için yapılması gereken çeşitli ayarlar vardır. Bu ayarlara SEO ayarları denir.
SEO (Search Engine Optimization) Arama Motoru Optimizasyonu
Web sitenizin daha üst sıralarda yer alması için yapılması gereken çeşitli ayarlar vardır. Bu ayarlara SEO ayarları denir.